Elämäni eka positiivinen ovulaatiotesti

Huomenna on eka inseminaatio! Hurjan jännää!

Kuten aiemmin kirjoitin, minulle määrättiin Letrozoleja (rintasyöpälääke) vahvistamaan follikkelin kasvua. En oikein tiedä, että sainko niistä sivuvaikutuksia vai en. Parin ekana päivänä oli hieman hassu olo, vähän niin kuin olisin tulossa kipeäksi, mutta ei sitten kuitenkaan. Viime torstai oli vika päivä kun söin lääkkeitä. Perjantaina ja lauantaina minulla olikin sitten kamala migreeni, mutta en tiedä johtuiko se lääkkeistä vai siitä, että jännitin niin kamalasti sekä työasioita että tasa-arvoisen avioliittolain kohtaloa.

Maanantaina oli sitten kierron kymmenes päivä kuukautisten ekasta päivästä laskettuna (eli KP10) ja aamulla oli ultra. Siellä näkyikin 22mm kokoinen follikkeli ja kohdun limakalvokin oli 9mm. Lääkäri ehdotti, että voisin ottaa samana päivänä pregnyl-pistoksen ja tulla tiistaina inseminaatioon. Pregnyl oli minulle tuttu siitä, kun kävin luovuttamassa munasoluja, ja ehkä juuri siksi pieni kauhu alkoi hiipiä mieleen. Sovittiin siis niin, että jään odottelemaan luonnollista ovulaatiota, ja jos ei sitä kuulu, viimeistään torstai-iltana pistän pregnyliä, jotta munasolu irtoaisi.

Maanantaina iltapäivällä munasarja alkoi kipeytyä follikkelin puolelta, mutta töistä tullessa testi oli edelleen negatiivinen. Kipu vaan paheni, joten tein vielä yhdeksältä illalla päivän kolmannen testin, edelleen nega. Sama tänään aamulla, vaikka jo heti herätessä munasarjaan sattui. Epäilen vahvasti, että follikkelini eivät normaalitilanteessa (=ilman Letrozoleja) kasva ihan näin isoiksi… Päädyin sitten kivun takia soittamaan klinikalle, ja sovittiin, että varataan aika inseminaatioon huomiselle, ja että pistän pregnyliä, jos ei tänään illalla ovulaatiotesti näytä plussaa. Onneksi töistä kotiin tultuani testi näyttikin sitten plussaa, ja säästyin pelottavalta piikiltä!

Käytin ovulaatiotesteinä Clearbluen digitaalisia testejä, joihin ilmestyy hymynaama kun testi plussaa, muulloin tulee tyhjä ympyrä. (Clearbluella on myös toisenlaisia ovulaatiotestejä, jotka mittaavat kahden hormonin tasoja, mutta näitä en ole nähnyt apteekissa.) Testit ovat kyllä hävyttömän kalliita, mutta eipähän tarvitse itse tulkita viivoja ja miettiä onko testi positiivinen vai ei. Sisältä testit ovat kuitenkin kuten mitkä tahansa muut testit – yksi kontrolliviiva joka näyttää että testi ylipäätänsä toimii, ja toinen viiva, joka on yhtä tumma kuin kontrolliviiva kun testi on positiivinen. Ohjeissa sanottiin, että viivoihin ei saa kiinnittää mitään huomiota, mutta itse ainakin havaitsin, että koko eilisen päivän testissä näkyi hyvin haaleana toinen viiva. Tänään aamulla toinen viiva oli jo selvästi vahvempi, vaikka testi näyttikin negatiivista. Iltapäivällä, kun laitteeseen lopulta ilmestyi hymynaama, toinen viiva oli jo melkein tummempi kuin kontrolliviiva. Jos nämä olisivat olleet tavallisia testejä, olisin saattanut tulkita jo aamuisen viivan positiiviseksi, se oli kuitenkin kohtuullisen vahva. Nyt aamuinen viiva sai minut toiveikkaaksi, että ovulaatio lähestyy, ja näin myös kävi. En tiedä onko muilla samanlaisia kokemuksia Clearbluen testeistä, olen myös lukenut, että toisilla viivojen tummuus vaihtelee randomisti.

Nyt vaan jännittää, että onko inseminaatio ajoissa huomenna. Eihän sitä tiedä, vaikka ovistesti olisi ollut positiivinen jo klo 10 aamulla tänään, kun en kerta siihen aikaan testannut. 🙂 Klo 6 ja klo 16.30 välillä on kuitenkin aika monta tuntia. Ensi kerralla tiedän, että kun toinen viiva on hyvin haalea, en turhaan tuhlaa testejä, mutta kun viiva on selkeästi tummempi, niin rupean testaamaan useammin. Toki ainahan sitä toivoo, että ensi kertaa ei tule. 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s