Kuukautiskuppia keittämässä

Kolmannellakaan kerralla ei sitten tärpännyt. 😦 Tällä kertaa olimme pettyneempiä kuin aiemmin, kun tähän yritykseen tuli ladattua hieman turhan paljon odotuksia.

Tässä kierrossa testipäivä olisi ollut sunnuntai 8.3. mutta kuukautiset alkoivat jo tänään illalla, eli 13 päivää inseminaation jälkeen. Kaikki kolme inseminaatiokiertoa ovat menneet ihan samalla kaavalla: 12-24 tuntia ennen kuin menkat alkavat, olen alkanut miettiä todella paljon sitä, olenko raskaana ja olen kuulostellut, että onko oireet nyt raskaudesta johtuvia vai tulevista menkoista johtuvia. Tällä kertaa en sentään ehtinyt tehdä testiä, ekalla ja tokalla kerralla päädyin testaamaan etuajassa kun oireet selkeästi lisääntyivät juuri ennen menkkojen alkua.

Ensimmäisellä ja kolmannella yrityksellä minulla on ollut myös kaikenlaisia jänniä tuntemuksia, jotka olisivat voineet olla aikaisia raskausoireita, mutta eivät sitten näköjään olleet. Erityisesti minulla on tuntunut välillä ”polttelua” (tai ehkä pikemminkin lämmön tunnetta) alavatsassa ja välillä on ollut jomotusta ja pistelyä. Samoin vatsa on tuntunut hieman turvonneelta ja parina päivänä on suussa tuntunut raudan makua. Pitäisi varmaan jaksaa tarkkailla itseään, että onko minulla näitä muulloinkin ja olenko vain toiveikkaana kuvitellut että ne johtuisivat alkion kiinnittymisestä.

Viimeksi inseminaation jälkeen oli puhetta, että tehdään kaiken kaikkiaan 4-5 inseminaatiota, ja jos ei sen jälkeen tärppää, niin pitää katsoa koeputkihedelmöitystä. Eli vielä yksi tai kaksi yritystä olisi jäljellä. Toki saamme varmaan jatkaa inseminaatioilla, mutta sekin maksaa aika paljon per kerta. Koeputkihedelmöityksessä olisi se hyvä puoli, että yhdellä oljella saisi potentiaalisesti ison määrän alkioita hedelmöitettyä. Toki alkioviljely, alkionsiirto ja pakastaminen maksavat, eli kyllä se kalliimpaa lystiä on. Toinen vaihtoehto olisi, että vaihtaisimme hoidettavaa, ja katsoisimme, tärppäisikö vaimolla nopeammin. Se on kuitenkin vaikea päätös, koska kun on monta kuukautta yrittänyt tulla raskaaksi, se ei ole niin yksinkertaista vain luovuttaa. Kun toiveissa on lapsi, toiveeseen liittyy aina paljon ajatuksia siitä, miten maaliin päästään. En ole varma, milloin olisin valmis hyväksymään, etten saa kokea raskautta, saattaa olla että se tapahtuisi vasta jos koeputkihedelmöityskään ei auta.

Hyvä puoli tässä on se, että sain ottaa uuden Lunetten kuukautiskuppini käyttöön. Ostin sen pari viikkoa sitten, ja tajusin juuri, että jos olisin tullut raskaaksi, olisin ostanut sen ihan turhaan tässä vaiheessa. Edellinen kuppini oli palvellut uskollisesti varmaan jo lähemmäs kymmenen vuotta, ja vaikka se toimikin moitteettomasti, haksahdin söpöön oranssinväriseen kuppiin. Uusi kuppi on kyllä todella pehmeä ja mukava. 🙂

1 thought on “Kuukautiskuppia keittämässä

  1. Voi harmi ettei vielä tärpännyt! :/ Älkää kuitenkaan menettäkö toivoanne, 3 inssiä on vasta tosi vähän! Ja ei varmasti kannata luovuttaa omalta osaltasi vielä hetkeen, niin paljon on vielä mahdollisuuksia onnistua. Paljon paljon tsemppejä ensi kertaan! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s