Uusi koti

Kesäloman lopuksi päädyimme juttelemaan kavereiden kanssa muutosta, ja siitä kuinka hankalaa tämä kaikki on, kun pitää pyytää välittäjä arvioimaan omaa asuntoa, käydä pankissa neuvottelemassa lainasta ja sitten vielä löytää sopiva asunto. Kaverit kannustivat varaamaan suoraan ajan pankkiin ja sanoivat että siitä se lähtee, ei tämä niin hankalaa ole. No, tästä innostuneena varasin heti samana iltana ajan netissä ja siitä alkoikin kolme viikkoa kestänyt asunnonetsimisrumba, joka loppui siihen, että tarjouksemme hyväksyttiin. Kuukauden päästä pääsemme aloittamaan remontin uudessa kodissamme! 🙂

Asumme tällä hetkellä pienessä kaksiossa Kalliossa. Olemme jo vuosia puhuneet siitä, että olisi hyvä muuttaa isompaan, mutta alunperin ajattelimme, että muuttaminen olisi ajankohtaista sitten kun ensimmäinen lapsi on syntynyt. Alunperin ajattelimme myös, että ensimmäinen lapsi olisi tässä vaiheessa jo syntynyt. 😉 Kun nyt näin ei kuitenkaan ole vielä käynyt, lopulta muuttohinku vain iski niin kovana, että asiaan oli pakko tarttua.

Huomasin jo keväällä, että aloin haaveilla isommasta kodista lähempänä luontoa. Se oli aivan uusi tunne, koska olen asunut Kalliossa jo 15 vuotta, ja ennen tätä kevättä muualle muuttaminen on lähinnä ahdistanut. Vaimo taas on asunut monessa paikassa, eri puolilla Suomea, joten hän ei ollut ollenkaan niin kiintynyt Kallioon. Jotenkin nyt kun vauvakuume on taas kasvanut, on myös kasvanut halu päästä lapsuuden maisemiin. Emme kuitenkaan päätyneet  minun lapsuuden maisemiini Espooseen, vaan Vuosaareen, koska siellä asuu jo monta ystäväperhettä ja liikenneyhteydet (metro) ovat paremmat kuin länsi-Espoossa (bussi + metro). Ennen kaikkea Vuosaari on lähellä merta, joka on meille tärkeä juttu.

Päädyimme ostamaan asunnon vanhasta Vuosaaresta, koska näin pääsemme remontoimaan asunnon juuri oman näköiseksi. Teimme pari vuotta sitten itse remontin nykyiseen kotiimme, ja ilo kauniista kodista on iso. Tällä kertaa jätämme kuitenkin työt ammattilaisille, sillä pinta-alaa on sen verran enemmän, että tulisi vielä paniikki, jos pitäisi parissa kuukaudessa saada päivätyön ohella kaikki valmiiksi. Uusimme myös keittiön ja kylpyhuoneen ja sähköjä, joten tällä kertaa remonttiin kuuluu myös paljon sellaisia töitä, joita emme edes saisi tehdä itse.

Täytyy toivoa, että viihdymme hyvin Vuosaaressa, sillä tämä asunto on ostettu ajatuksella, että siellä viihdytään pitkään. Uudessa kodissa on jo lastenhuonekin, ja mahdollisuus kahteen lastenhuoneeseen. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s